Analogni snimač


Citaj mi

 

Analogni snimač se koristi za snimanje analognih telefona, fax (ili telefaks) uređaja, radio uređaja, interfona... Analogni snimač koji je baziran na SmartWORKS™ LD karticama potpuno je integrisan u Audiomemo registrofon sistem. Za manje zahtevne korisnike, nudimo pouzdano, testirano i ekonomično rešenje zasnovano na Huawei hardveru koje prodajemo kao poseban proizvod pod imenom Analogni registrofon.
Postoje tri vrste Audiomemo registrofon analognih snimača:

  • Snimač po pozivu – za snimanje telefonskih razgovora
  • Snimač po aktivnosti – za snimanje radio stanica
  • Kontinualni snimač – za kontinualno snimanje

Analogni snimač po pozivu

Ova vrsta snimača razgovora se najčešce koristi. Trenutak početka snimanja je podizanje slušalice, mada se i ovaj kriterijum može promeniti (npr. da snimanje počne unošenjem odgovarajuće kombinacije tastera, ukoliko korisnik ne želi da snima sve razgovore). Snimanje se završava prekidom veze. Ovi događaji se detektuju različitim naponskim nivoima. Takođe je moguće detektovanje propuštenih poziva (detekcija zvona), kada će snimač zabeležiti samo vreme poziva i trajanje zvona, ali neće biti i razgovora. Ako centrala podržava prosleđivanje broja pozivaoca (CallerID), snimač će zabeležiti i ovaj podatak. U slučaju odlaznih poziva, beleži se DTMF sekvenca, odnosno pozvani broj.

Analogni snimač po aktivnosti

Audiomemo analogni snimač po aktivnosti se koristi za snimanje radio stanica, interfona, prostorija i sl. Da bi se izbeglo kontinuirano snimanje koje bi zauzelo daleko više mesta i otežalo pretragu snimljenog materijala, ovaj snimač reaguje na jačinu signala i aktivira snimanje u momentu kada signal pređe zadati prag u definisanom periodu vremena. Snimanje se prekida detektovanjem tišine.

Kontinualni analogni snimač

U nekim primenama potrebno je vršiti neprekidno snimanje kanala. Ovo je obično slučaj kada se želi kompletan snimak, bez obzira na aktivnost, ili kada je nivo šuma na kanalu toliki da je teško napraviti razliku izmedu šuma i korisnog signala.

Analogni snimači razgovora su deo Audiomemo sistema i mogu biti korišćeni u kombinaciji sa ostalim Audiomemo snimačima (PBX, ISDN, VoIP).

Ovde možete pogledati neke od primena audiomemo registrofona.

 

Audimemo analogni snimač