Citaj mi

 Ukoliko želite da isprobate mogućnosti našeg sistema za prepoznavanje govora, možete to učiniti pozivom na broj telefona koji smo za to obezbedili.

Na broju +381 21 4750204 (opcija 5) nalazi se naša demo aplikacija u vidu govornog automata kojim ćete upravljati isključivo svojim glasom. Možete ga pozvati svakog radnog dana (ponedeljak - petak) u vremenu od 07:00 do 19:00 časova.

Detaljnija šema menija u aplikaciji, kao i primeri podržanih reči u pojedinim gramatikama, mogu se naći u priloženom pdf fajlu. Savetujemo da ga proučite pre pozivanja broja.

Na početku će Vam biti ponuđeno da testirate prepoznavanje nekoliko različitih skupova reči (tzv. gramatika): CIFRE, DATUMI, GRADOVI, IMENA, IZNOSI, PIĆA ili CENTRALA, pri čemu su predviđena neka logična pravila:

  • CIFRE - očekuje se da izgovorite jednu ili više cifara u nizu;
  • DATUMI - očekuje se da kažete neki dan, mesec i godinu;
  • GRADOVI - možete reći jedan od preko 3000 gradova i većih naselja u Srbiji, kao i pojedine velike gradove iz regiona i ostatka sveta, na primer "Novi Sad", "Banja Luka", "London", ili "Vašington";
  • IMENA - očekuje se da kažete po jedno ime i prezime (ili prezime pa ime), a u ponudi je više hiljada različitih imena (i muških i ženskih) i prezimena. Na primer, možete reći "Petar Petrović" ili "Jovanović Jelena";
  • IZNOSI - možete reći bilo koji iznos od 0 do 999.999.999 dinara, dolara, evra, franaka, funti, marki, kruna, kuna, forinti, rublji, leja ili zlota. Ne zaboravite da izgovorite i valutu, na primer "Sto jedanaest hiljada dvesta dvanaest dinara";
  • PIĆA - očekuje se da izgovorite naziv nekog od podržanih pića, a u ponudi je nekoliko stotina vrsta sokova, piva, rakija, vina, viskija, votki, čajeva, kafa, energetskih pića, likera i koktela. Na primer, možete reći "sok od borovnice", "Zaječarsko crno pivo", "čaj od kamilice", "nes kafa sa šlagom", "Pelinkovac", "mohito", "tekila" ili "Banatski rizling";
  • CENTRALA - ovo je nešto složeniji dijalog, ali sa velikim mogućnostima primene. Možete izgovoriti neki od uvodnih izraza (npr. "Dobar dan, dajte mi") ali i ne morate. Zatim, u istoj rečenici, treba da kažete ono što Vam zaista treba. To može da bude neki lokal (npr. "Lokal 2"), kao i neki servis (npr. "Vesti") ili ime i prezime osobe koja Vam je potrebna (npr. "Vlado Delić"). Kompletna rečenica bi, dakle, mogla da izgleda ovako: "Dobro veče, trebao bi mi Milan Sečujski", ali bi mogla da glasi i samo: "Račun". Dopušteni uvodni izrazi, kao i raspoloživi servisi i osobe, dati su u priloženom pdf fajlu.

Govorni automat će Vam svaki put saopštiti šta je razumeo i vodiće Vas dalje kroz dijalog čovek-mašina. Za povratak u glavni meni i izbor druge gramatike (skupa reči) možete koristiti komande PROMENA GRAMATIKE i NAZAD, a za završetak demonstracije komandu KRAJ. Savetujemo da govorite razgovetno i da ne zovete iz bučne prostorije.

Ovo je samo demo aplikacija, a skup reči, kao i sam dijalog, lako se mogu izmeniti i prilagoditi potrebama konkretne aplikacije.

Želimo Vam prijatno testiranje našeg demoa, a sve utiske i kritike možete nam uputiti putem obrasca na stranici Kontakt.

TTS Demonstracija

TTS demonstracija

ASR Demonstracija

ASR demonstracija


AlfaNum d.o.o.

Krajiška 41, 21132 Petrovaradin

Prodaja: +381 64 0550184
Podrška TTS: +381 66 8095758
Podrška ASR: +381 66 8096324
Administracija: +381 66 8094467