Citaj mi

Na konkursu Saveza inženjera i tehničara Srbije pod nazivom “Stazama Nikole Tesle”, nagradu za drugoplasiranu inovativnu ideju za novi proizvod ili uslugu dobio je mladi naučnik dr Branislav Popović (32) za projekat “Govorni asistent - aplikacija za srpski i druge južnoslovenske jezike”.

Na konkursu Saveza inženjera i tehničara Srbije pod nazivom “Stazama Nikole Tesle”, nagradu za drugoplasiranu inovativnu ideju za novi proizvod ili uslugu dobio je mladi naučnik dr Branislav Popović (32) za projekat “Govorni asistent - aplikacija za srpski i druge južnoslovenske jezike”. Popović je naučni saradnik Katedre za telekomunikacije i obradu signala Fakulteta tehničkih nauka i kompanije „AlfaNum - govorne tehnologije“ u Novom Sadu i jedan je od ključnih članova tima u kome su i Edvin Pakoci i Siniša Suzić, a koji zajedno rade na usavršavanju pomenutog projekta koji je sličan aplikacijama Siri, kompanije „Apple“, ili Google Talku.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/na-ovo-troje-mladih-iz-srbije-bi-nikola-tesla-bio-ponosan/6p2k3m9

Studijski intervju za satelitski program Radio televizije Srbije (RTS SVET), emisija Srbija na vezi - Predstavljanje nagrađene aplikacije Axon Voice Assistant.

 

Kontekst: Mladi inovatori u regiji trebaju podršku:

Novosadski reporter: https://www.novinarnica.net/podeli/58050/3

TTS Demonstracija

TTS demonstracija

ASR Demonstracija

ASR demonstracija


AlfaNum d.o.o.

Bulevar Vojvode Stepe 40 / 7

21000 Novi Sad

Tel: +381 21 475 0204